Gönderen Konu: denklem {Çözüldü}  (Okunma sayısı 1945 defa)

edizalturk

  • Ziyaretçi
denklem {Çözüldü}
« : Eylül 04, 2008, 07:34:26 ös »
güzel bir soru
« Son Düzenleme: Eylül 05, 2010, 06:29:44 ös Gönderen: senior »

Çevrimdışı senior

  • G.O Efsane Üye
  • *******
  • İleti: 372
  • Karma: +10/-0
Ynt: denklem
« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2008, 07:54:19 ös »
ikinci ifadeye b dersek,
ab = x2 - (x2+x+1) = -(x+1) olur.
a+b = 2x  ==>  x = (a+b)/2 yazarsak üsttteki ifadeye
-ab = (a+b)/2 + 1 ==> b = -(a+2)/(2a+1)

Çevrimdışı alpercay

  • Administrator
  • Geo-Maniac
  • *******
  • İleti: 781
  • Karma: +14/-0
Ynt: denklem
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2008, 10:08:56 ös »
Ediz bey bu tür soularınızı "Öss Cebir"  kısmına sormanız daha uygun olur.

 


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal