Çözüm için teşekkürler
@DrLucky. Aynı çözümü ben de uzun zaman önce yapmıştım ama buraya eklemeyi unutmuşum

Sizin gönderdiğiniz çözüme ek olarak ben bu çözüme nerden ulaştığımı belirteyim ki bu metodu kullanmak isteyenler olabilir.
Eşitsizlik sorularında genellikle bazı ifadeler, $\dfrac{x}{y^2+z}$ gibi birden fazla değişkeni aynı anda içerir ama bu sorudaki gibi $f(a)+f(b)+f(c)$ şeklinde de olabilir. Bu durumda en kolay metotlardan birisi $f(x)\geq g(x)$ olacak şekilde bir $g$ fonksiyonu bulmaktır. Burada $g$ fonksiyonunu soruda verilen sınırlandırıcı eşitliğe göre seçebiliriz. Mesela bu soruda sınırlandırıcı denklem $a+b+c=1$ olduğundan $g(x)=mx+n$ şeklinde seçmek mantıklı olacaktır. Böyle bir $g$ fonksiyonu bulabilirsek $f(x)=\dfrac{1}{1+4x^2}$ için $$f(a)+f(b)+f(c)\geq g(a)+g(b)+g(c)=m(a+b+c)+3n=m+3n$$ olacaktır. Bazı tahminlerle $g$ fonksiyonunu bulmayı kolaylaştırabiliriz. Mesela, eğer cevabın $2$ olduğuna eminseniz, $m+3n=2$ olacak şekilde $m$ ve $n$ seçmelisiniz. Ayrıca eşitlik durumu $(a,b,c)=\left(\dfrac{1}{2},\dfrac{1}{2},0\right )$ olduğundan $f(0)=g(0)$ ve $f\left (\dfrac{1}{2}\right )=g\left (\dfrac{1}{2}\right )$ olacaktır. Bu eşitliklerden $(m,n)=(-1,1)$ bulunur, geriye $f(x)\geq g(x)$ olduğunu göstermek kalıyor ki bunu göstermek oldukça kolay.
Eğer cevabı tahmin edemediyseniz, eşitsizliği düzenlemeyi deneyebilirsiniz. Örneğin, $a+b+c=1$ olduğundan $a,b,c\in [0,1]$'dir. O yüzden $x\in [0,1]$ için $$\dfrac{1}{1+4x^2}\geq mx+n\Longleftrightarrow 0\geq 4x^3m+4x^2n+xm+(n-1)$$ olacak şekilde $m$ ve $n$'yi bulmaya odaklanalım. $3.$ dereceden denklemler karmaşık olabileceği için $n=1$ seçelim. Böylece $x$ parantezine alabiliriz. $x\geq 0$ olduğundan işimize yarayacaktır. $n=1$ için $$0\geq x(4x^2m+4x+m)$$ olur. Eğer $0\geq 4x^2m+4x+m$ olacak şekilde $m$ seçersek sorun kalmaz. Bu noktada deneme yapmak gerekiyor ve bu şekilde $m=-1$ için istenilenin sağlandığını görebilirsiniz. Arada kullanacağınız taktikler değişebilir ama bu yöntem bana göre oldukça kolay bir yöntem. Üstteki, ilk çözümümle karşılaştırarak bunu anlayabilirsiniz
Son bir taktik olarak, artık bu şekilde soru gelmiyor ama $t$ sabit sayısı için eşitlik durumu $a=b=c=t$ ise o zaman $f(t)=g(t)$ ve $f'(t)=g'(t)$ olacak şekilde $g$ belirlemek çok yüksek ihtimalle soruyu çözecektir.