1)Bir ABC üçgeninin iki yüksekliği BB' ve CC' ; IABI ( eşit değil) IACI ; BC nin orta noktası M; ABC nin diklik merkezi H ; B'C' ile BC nin kesim noktası D olsun.HD ( dik) MA olduğunu gösteriniz.
2) 3)Bir ABC üçgeninin [BC] kenarının çap kabul eden bir yarım çember çizilsin.Bu yarım çemberin [AB] ve [AC] kenarlarını kestiği noktalar , sırasıyla D ve E olsun.F ve G ise sırasıyla , D ve E noktalarından [BC] kenarına çizilen çizilen dikme ayakları olsunlar.[DG] ile [EF] nin kesim noktası M olmak üzere BC ( dik) MA olduğunu gösteriniz.
3)Bir ABC üçgeninin iç teğet çember [AB],[BC],[AC] kenarlarına sırasıyla M,N,k noktalarında değmektedir.A köşesinden , NK ya paralel olup MN yi D noktasında kesen bir doğru çiziliyor.Benzer şekilde yine A köşesinden ,
MN ye paralel olup NK yi E noktasında kesen bir doğru çiziliyor.Buna göre [DE] nin [AB] ve [AC] kenarlarının orta noktalarından geçtiğini gösteririniz.