bu konuyu daha önce de konuşmuştuk ama msjımı bulamadım. kendi fikrimi tekrar söyleyeyim

karmaşık sayıların köklerini anlatırken karekökün iki değeri vardır, küpkökün üç değeri vardır ... vs diye yazdırıyoruz. Soruları çözerken de gerçekten dediğimiz sayıda kök buluyoruz.burada sorun yoktur.
sorun konunun giriş kısmında olsa gerek

kök(-1).kök(-1) işleminin sonucu sorulursa i.i = i
2 = -1 dir diye anlatılıyor. MEB in kitaplarında da bu şekilde anlatılıyor. bence bu sorunun iki tane cevabı vardır. karekök alma kuralına göre pekala kök(-1) = -i diye bir çözüm de bulabiliriz. böylece -i.i = +1 diye bir sonuç da bulabiliriz.
ne hikmetse konu anlatımlı kitaplarda konunun başında kök(-1) = i diye işlem yaptırılıyor. konunun sonuna geldiğimizde ise (0 hariç) bir karmaşık sayının 2 tane karekök olduğunu üstüne basa basa söylüyoruz. bazen öğrencinin kafasını karıştırmamak için sene başındaki dediklerimizi hatırlatmaktan kaçınıyoruz. kimimiz de kök(-1).kök(-1) sorusunun aslında 2 cevabı olduğunu ve bu şelilde hazırlanmış soruların kusurlu olabileceğini belirtiyoruz. ben öğrencilere 2 cvp vardır diye anlatıyordum. bu konuda kafanıza göre takılın derim