Gönderen Konu: Bir Fıkra  (Okunma sayısı 5529 defa)

Çevrimdışı Lokman Gökçe

• Lokman Gökçe
  • Administrator
  • Geo-Maniac
  • İstanbul
Bir Fıkra
« : Kasım 25, 2007, 07:48:39 ös »
Beğendiğim bir fıkradır:

Temel, Dursun ve Fadime bir araçta giderler. Trafik polisleri durdurur ve ehliyet-ruhsat kontrolü yapar. Temel'de hiç bişey yoktur. Temel der: 'Vardı ama şuraya mı koymuştum, buraya mı...' Bunun üzerine Dursun çıkışır: 'Ula Temel, demedim mi sana çalıntı araba ile yola çıkmayalım diye?'. Polislerin gözleri açılır. Durumu kurtarmak isteyen arka koltuktaki Fadime polislere seslenir: 'siz onlara bakmayın memur bey.ikisi de alkollü olduklarından ne dediklerini bilmiyorlar'. şok olan polisler telsizle bir yerlere durumu haber verir. Bu arada aracın bagajından iki tane kafa uzanır: Temel abiii, sınırı geçtik mi?
Uğraşınca çözebileceğim zorlukta olan soruları çözmeyi severim.

Çevrimdışı Lokman Gökçe

• Lokman Gökçe
  • Administrator
  • Geo-Maniac
  • İstanbul
Ynt: Bir Fıkra
« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2007, 10:41:51 ös »
Kaplumbağaların birgün suyu bitmiş.Ne yapacaklarını konuşurken iki kişi gönüllü olarak yola koyulmuş.20 yıl geçmiş, göle varmışlar ama kova almadıklarını anlamışlar.Biri diğerine ben kova getiririm ama ben gelene kadar içmeyeceksin demiş ve diğer kaplumbağa içmeyeceğine söz vermiş.Aradan 60 yıl geçmiş ve hala giden kaplumbağa gelmemiş. Göl kenarında bekleyen kaplumbağa, ''giden gelmeyecek, ben suyu içeyim de neslim sürsün'' demiş. Tam suyu içecekken çalıların arasından bir ses: bak böyle yaparsan gitmem ama!  ;D
Uğraşınca çözebileceğim zorlukta olan soruları çözmeyi severim.

Çevrimdışı fegi

• G.O Genel Moderator
  • G.O Azimli Üye
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2007, 11:36:16 ös »
KAYSERİLİ fıkralarını çok severim.. umarım varsa kayserili arkadaşlar kızmazlar :)

FIKRA 1 :

Padisahin biri,

-'Bana yalan soyleyebilene bir kup dolusu altin verecegim!' demis. Yalancilar, hemen saraya kosusturup baslamislar yalana;

''Bir kus, aslani kapip yuvasina goturdu.''

''Bunun neresi yalan?.. Kus kartaldir, arslan da kuzu kadar minik bir yavru. Kapti mi goturur tabii!..''

''Komsu ulkede bir esegi kral yaptilar!..''

''Ulkenin krali, pencereden bakinirken tacini dusurmus. Tac da pencerenin altindaki esegin basina gecmis. Tac kimin kafasindaysa, kral odur tabii!..''

''Padisahim, ben gokyuzune bir ok attim. Alti ay sonra geri dondu!''

''Senin ok bir agacin ustune dusmustur.

Agac, sonbaharda yapraklarini dokunce, takilacak yer bulamayip yere inmistir.''

Boylece padisah, her yalana gercek bir bahane bulmus ve kimse padisaha bu yalandir dedirtememis.

Ama bir gun Kayserili gelmis;
''Padisahim, sen benim babamdan borc olarak bir kup dolusu altin almistin. Simdi geri almaya geldim. Yalandir dersen ödülümü ver.
Yalan degil dersen borcunu ode!..''

FIKRA 2

Küçük Kayseriliye hocasi sormus :
- Alti kere alti?
- Otuz dokuz.
- Otur, sifir.
Arkadasi sorar :
- Bildigin halde neden otuz dokuz dedin?
- Pazarlik edecektim, anlamadi...
FIKRA 3

Kayserili tras olacakti. Berber << buyurun >> deyip döner koltugu gösterince koltugu cevirdi, sirti aynaya gelecek sekilde oturdu. Berber sasirdi:

- Beyefendi, neden ters oturdunuz?

Kayserili, telassiz:

- Sabah sabah, dedi, Gayserili yüzü görmek istemem de...

Çevrimdışı alpercay

• Administrator
  • Geo-Maniac
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2007, 11:49:16 ös »
 :)

Çevrimdışı mervekaradeniz

• G.O Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2007, 09:17:18 ös »
                                                                düüüüüt

yaşlı  dede torununu çocuk parkına  götürürken,önlerinden çok güzel bir araba geçti.''bak düt e,düüt geçiyor,düüt...''diye çocuğa arabayı gösterdi.
  çocuk:
 ''dede,''dedi,''o senin düüt dediğin sekiz silindirli,otomatik vitesli,ikibin model Cherokee'dir.
« Son Düzenleme: Aralık 14, 2007, 06:15:49 ös Gönderen: alpercay »

Çevrimdışı Mucarukese

• G.O Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2008, 09:26:51 ös »
                                   Temelle Yunan askeri
Temel askerligini yunan sınırında yapıyormuş.
Temel'in canı çok sıkılıyormuş.
Yunan'a bir ıslık çalmış elleriyle "Havacı mısın?" işareti yapmış,Yunan aldırmamış.
Bir ıslık çalmış elleriyle "Karacı mısın?" işareti yapmış, Yunan aldırmamış.
Bir ıslık daha çalmış "Denizci misin?" anlamında yüzme işareti yapmış, yunan aldırmamış.
Bir ıslık daha çalmış. El haraketi yaparak "Topçu musun?" demiş, yunan aldırmamış.
Bir ıslık daha çalmış "Gözcü müsün?" anlamında dürbün işareti yapmış, yunan aldırmamış.
Nöbetler degişmiş sıra yine Temel'le Yunan'a gelmiş.
Yunan'a hadi sınıra git demişler yunan da:
- "Ben oraya gitmem. Orada bir deli türk askeri var, bana hava kararınca yüzerek gelip sana bir vuracam gözlerin fırlayacak diyor.."

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal