$O,\ ABCD$ konveks dörtgeninin içinde bir nokta olmak üzere, $$OA^2 + OB^2 + OC^2 + OD^2 = 2 \cdot Alan(ABCD)$$ eşitliği sağlanıyor. İspatlayınız ki $ABCD$ bir karedir ve $O$ noktası karenin merkezidir.
$S = \{A_1, A_2, \ldots, A_k\}$ ile $n$ elemanlı $A$ kümesine ait alt kümelerin bir kümesini gösterelim. Herhangi $x, y \in A$ eleman çifti için, $x$ ve $y$ elemanlarından tam olarak birini içeren $A_i \in S$ alt kümesi bulunuyorsa, $2^k \geq n$ olduğunu kanıtlayın.
$\mathcal C_1$ ve $\mathcal C_2$ çemberleri birbirlerine $D$ noktasında dıştan teğet, $\omega$ çemberine sırasıyla $B$ ve $C$ noktalarında içten teğettir. $\mathcal C_1$ ve $\mathcal C_2$'nin $D$ noktasındaki ortak teğeti ile $\omega$ nın kesişim noktalarından biri $A$ olsun. $AB$ ve $AC$ doğruları, sırasıyla $\mathcal C_1$ ve $\mathcal C_2$'yi ikinci kez $K$ ve $L$ noktalarında kesmektedir. $BC$ doğrusu $\mathcal C_1$'i $M$ noktasında ve $\mathcal C_2$'yi $N$ noktasında ikinci kez kesmektedir. $AD$, $KM$ ve $LN$ doğrularının noktadaş olduğunu kanıtlayın.