Konu Dışı > Konu Dışı
32. Ulusal Bilim Olimpiyatları- 2024
(1/1)
Hüseyin Yiğit EMEKÇİ:
32. Ulusal Bilim Olimpiyatları soru ve cevapları TÜBİTAK tarafından bugün yayınlandı. Kitapçıklar Lise Matematik ve Ortaokul Matematik olarak ilgili bağlantılardan erişilebilir. Gönderiyi isterseniz sorular, olası hata ve itirazlar veyahut taban puanlar üzerinde tartışma amaçlı kullanabiliriz.
Hüseyin Yiğit EMEKÇİ:
Ben de aynı fikirdeyim. 31. sorudan bahsedecek olursam sınavda üstünde uğraşıp çözdüğüm bir problemdi. Bundan dolayı şıkları çok iyi anımsıyorum. Sınavda $A$ ve $B$ şıkları sırasıyla $2023$ ve $2024$ iken dün yayınlanan kitapçıkta şıkların ifadeleri değişmiş ve sırasıyla $2024$ ve $2024^2$ olarak belirtilmiş. Bu konuda soru kitapçığının TÜBİTAK'ın sitesinde önümüzdeki günlerde güncelleneceği kanaatindeyim.
Lokman Gökçe:
Soru hazırlama komitesindeki hocalarımızdan birisiyle görüştüm. Sağlıklı bilgi almak için 19. soru ve 27. sorular ile ilgili konuyu sordum.
Lise sınavı A kitapçığında, 19. soru iptal edilecek ve 27. sorunun doğru yanıtı ise D olup cevap anahtarında yanlışlıkla E verilmişti. 27. soruda yanıt D olarak güncellenecektir.
Bilginize.
diktendik:
Matematik branşına ait kitapçık güncellenmiş. $27.$ sorunun cevabı $D$ olarak değiştirilmiş, $19.$ soru iptal edilmiştir. Bilginize.
Bahsi geçen güncel kitapçığı https://bilimolimpiyatlari.tubitak.gov.tr/tr/gecmis-sinav-sorulari adresinin ilgili alanında bulabilirsiniz.
Navigasyon
[0] Mesajlar
Tam sürüme git