Gönderen Konu: Geomania Yeni Sezon Çalışmaları  (Okunma sayısı 10225 defa)

Çevrimdışı Mathopia

  • Administrator
  • G.O Demirbaş Üye
  • *******
  • İleti: 222
  • Karma: +10/-0
Geomania Yeni Sezon Çalışmaları
« : Haziran 22, 2008, 11:38:48 öö »
Forumumuz 1-2 hafta içinde kendi irademiz dahilinde bir süreliğine kapatılacaktır. Bu süre zarfında bu sene yapmak isteyipte yapamadığımız bazı yenilikleri gerçekleştireceğiz. Bu yenilikleri sizlerle paylaşmayı uygun gördük.

1- Bir yıl önceki arşivimiz halen elimizdedir, bu arşivi bu seneki arşivimizle birleştirmeyi düşünüyoruz. Böylece bu zamana kadar neler yaptık ya da henüz neleri yapmadık rahatlıkla görebileceğiz.

2- Latex. Daha öncede denediğimiz ancak teknik koşulların uygun olmaması nedeniyle askıya aldığımız bir uygulamayı hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Latex ile daha hoş ve hızlı bilgi paylaşımında bulunabileceğimizi düşünüyoruz. Latexe %90 lık bir çoğunlukla yabancı olduğumuzu biliyoruz ancak bir zamanlar mathtype a da yabancıydık hatta üçgenleride paintte çiziyorduk. Bunu da aşarız :)

3- Çok daha ileri bir proje ama yinede aklımızın bir köşesinde olduğu için paylaşmayı uygun gördüm. İngilizce Geomania. Bu imkansız değil ancak ekibe ihtiyaç duyacağız. Teknik olarak hazır olduğumuzda bize bu konuda yardımcı olabilecek geomania üyeleri ile 2. bir dille yayın hayatına geçme düşüncesindeyiz.

4- Geomania Kitap projesi. Bu proje askıya alınmadı halen geçerli bir proje şartların olgunlaşması için pusuya yattık sadece :) Muhtemelen bir daha ki sezonda hazır olacaktır.

5- Forumumuza bir de anasayfa ekleme düşüncesindeyiz. Anasayfa ne işe yarar? Biz genel olarak resimler üzerine çalışır, soruyu yazar,çizer,çözeriz resminide foruma atıveririz. Ancak öyle zaman oluyor ki bir konuda soru sormadan önce bilgi verilmesi gerekiyor. Bunun içinde konuyu tanıtacak, anlatacak bir yazı yazma ihtiyacı duyuyoruz bir tip makale diyelim. İşte bu ve benzer yazılarımızı, eğitim sektöründe ki değişimleri,haberleri, teknolojik değişimleri,haberleri yani bize yarayacak herşeyi kullanacağımız bir portal ekleme düşüncesindeyiz.

Not: Bu yıl olsaydı iyi olurdu diyebileceğiniz şeyleri yazmaktan çekinmeyin lütfen. Bu konuyu sizlere açmamızın nedeni zaten tam olarak bu. Kullandığımız temadan topic başlıklarına kadar herşeyi eleştirebilir ya da bize hatırlatmalar yapabilirsiniz. Bu hatırlatmalardan yapabileceklerimizi maddelerimize eklemeye devam edeceğim.

Lütfen kayıtsız kalmayalım. Geomania 3. yılına girecek. Dünyada birçok matematik sitesi var ve ülkelerinin matematiğine çok etkisi olmakta.Ancak Türkiyede bu durum matematiksel fıkra anlatmak, karikatür sergilemek ya da ordan burdan kitapları e-book yapıp yayınlamaktan öteye gitmemekte.Bu sitelerin varlığından rahatsız değiliz ancak Türk Matematiğine etkisi olmamakta. Taktir sizlerin ancak herkeste biliyor ki Geomania bu anlamda Türkiyede çok iyi bir konumda. Bu konuda duyarlı olmanızı bekliyoruz. Bizlere desteğinizden ötürü şimdiden teşekkür ederim.


Çevrimdışı alpercay

  • Administrator
  • Geo-Maniac
  • *********
  • İleti: 887
  • Karma: +14/-0
Ynt: Geomania Yeni Sezon Çalışmaları
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2008, 11:54:20 ös »
Geomanida matematiği paylaşmak,yapabildiğimiz kadar  yapabilmek,bilgilenmek ve bilgilendirilmek istiyoruz.Çoğumuz farklı düzey ve kültürde matematik bilsek de ortak paydamız matematiği sevmekve sevdirmek olmalı.Ben Geomandan  çok şey öğrenmekteyim ve buna katkısı bulunan küçük büyük kim olursa saygı duyar ve takip ederim.Ders baskısının biraz azaldığı şu günlerde tüm hocalarımı ve arkadaşlarımı matematiği paylaşmaya,öğretmeye,öğrenmeye çağırıyorum.Murat Hocam yapılmak istenenleri güzelce özetlemiş.Anlatılan bu içeriğin içini dolduracak olan bizleriz.Hepimiz daha çok çalışırsak birbirimize ve ziyaretçilerimize daha çok faydamız dokunur.Ele aldığımız konuları genelleyebilirsek ,bir makale tarzında işleyebilirsek  kendimizi gerçekten alkışlayabiliriz;sadece soru çözmekle sağlanan faydadan çok daha fazlasına ulaşabiliriz.

Çevrimdışı Lokman Gökçe

  • Lokman Gökçe
  • Administrator
  • Geo-Maniac
  • *******
  • İleti: 3661
  • Karma: +23/-0
  • İstanbul
Ynt: Geomania Yeni Sezon Çalışmaları
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2008, 12:44:36 öö »
bu forumda güzel işler çıktı şimdiye kadar. İnşallah bundan sonra da devamı gelecektir. Ben de latex'in kullanımı konusunda sevgili geomaniacılarla ufak tefek bildiklerimi paylaşacağımı söylemeden geçmeyeyim.
Uğraşınca çözebileceğim zorlukta olan soruları çözmeyi severim.

 


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal