Geomania.Org Forumları

Konu Dışı => Konu Dışı => Konuyu başlatan: ArtOfMathSolving - Haziran 12, 2015, 01:08:51 öö

Başlık: Kitap Önerisi Ve Matematik
Gönderen: ArtOfMathSolving - Haziran 12, 2015, 01:08:51 öö
İlk önce şunu söylemek isterim ki Geomania.org forumları beni matematikle daha fazla eğlendiren, öğreten bir site oldu. Bu site bana neden daha fazlasını öğrenmiyorum sorularını sordurttu. Burada birçok değerli hocam var . Çalışma kağıtları ve çeşitli çalışmalar sunarak bana büyük bir katkı sağlıyorlar. Geometrim yok denecek kadar az. Bu yüzden Lokman hocamın Düzlem Geometri Kitabı ile başlayabilir miyim ? Sayılar teorisi için 2. Aşama sınavına kadar hazırlayabilecek bir kitap önerisinde bulunabilirseniz çok minnettar olurum. Ayrıca Aklımda Ömer Gürlü'nün Sayılar Teorisine Giriş kitabı ve Mustafa Özdemir'in Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık serisi geçiyor. (İlk kitabını aldım , anlatımı soru çözümlerini beğendim). Dediğim gibi kıyıda köşede kalmış , iyi bir Olimpiyat Hazırlayıcısı Kitap var mıdır ? Cevabını yazarsanız sevinirim.


                               ArtOfMathSolving
Başlık: Ynt: Kitap Önerisi Ve Matematik
Gönderen: Lokman Gökçe - Haziran 12, 2015, 05:59:45 ös
Geometride öncelikle lisede gösterilen okul konularını bitirirseniz olur. Bir YGS-LYS geometri konu anlatımı kitabı, bir tane de soru bankası çözerseniz temel meseleleri halledersiniz. Bunları yaptıysanız geometride şu kitaplardan biriyle, birkaçıyla başlayabilirsiniz:

-Meraklısına Geometri (Ömer Gürlü)
-Düzlem Geometri Problemleri (Lokman Gökçe)
-Geometri 1-2-3 (Mehmet Şahin)

Her kitabın farklı kazanımları olacaktır. Diğer alanlar için Ömer Gürlü'nün diğer kitapları, İlham Aliyev'in kitaplarını, Mustafa Özdemir'in kitaplarını değerlendirebilirsiniz. Ayrıca Refail Alizade'nin Sonlu matematik kitabını da saymalıyız. Altınnokta yaynevi'nden farklı olimpiyat kitapları da çıkıyor. Oradaki kitaplardan da bakılabilir.

www.sbelian.wordpress.com ve www.matematikolimpiyatmerkezi.com sitelerinden de hazırlanmış çeşitli dökümanlara ulaşabilirsiniz. Eski 1. aşama sorularını deneme olarak uygulayabilirsiniz. Bunlar 1. aşama için rahatlıkla yeterli olur.

Daha fazlası için diğer ülkelerin olimpiyat yarışmalarını çözmek, IMO shortlist sorularını çözmek 2. aşamaya sizi hazırlar. Örneğin IMO compendium isimli bir pdf kitap vardı, nette bulunabilir. İlk etapta aklıma gelenler bunlar...
Başlık: Ynt: Kitap Önerisi Ve Matematik
Gönderen: ArtOfMathSolving - Haziran 12, 2015, 07:24:29 ös
Çok teşekkür ederim Lokman Hocam. Dediklerinizi yapacağım. Çok faydalı olacağını umuyorum. İyi çalışmalar . ;D
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal