i) en kolay ispat ϕ^2-ϕ-1=0 çünkü ϕ köküdür ve ϕ^k ile çarpsak ϕ^{k+2}=ϕ^{k+1}+ϕ^k
ii) i özellikten ϕ^{k+3}=ϕ^{k+2}+ϕ^{k+1} ve bunu k+2 için yapsak ϕ^{k+2}=ϕ^{k+1}+ϕ^k ϕ^{k+3}=2ϕ^{k+1}+ϕ^k gelir
iii) ben burada tümevarım ile ispat yapacağım ama şu fikir ile ispat yapabilir ϕ^n ifadesi i özellikten dolayalı k=0 koyup ϕ^2=ϕ+1(kelper üçgeni ) ve bunu kullanarak formundaki Aϕ+b ifadesine indireceği bariz bu fikirden yapabilir ya da özyinemeleri denklem çözmeyi biliyorsan çözüm yapabilir. Burada en önemli şey şudur: fibonnaci dizisi alternatif formda tanımlamak münküdür , normal şartlarda F_1=1,F_2=1 burada ise F_0=1,F_1=1 böyledir bana kalırsa en doğru alternatif tanımdır. (neyse) buna bağlı olarak binet formülleri değişir bir kaynakça bırakmak istiyorum ben yazdım birde lokman hocanın . İSPAT: 1 den k kadar doğru kabul edip k+1 için doğru olduğunu göstermek yeter. Yani başka deyişler k burada sonsuza gidecek ve sonsuz tane sayı doğru kabul edip eğer sonsuz+1 sayısına doğru olduğunu göstermek sonsuz tane için sayı doğru olduğunu gösterir. ϕ^{k+1}=ϕ^k+ϕ^{k-1} özelliğinden ve kabul ettiniz eşitliklerden ϕ^k=F_kϕ+F_{k-1} ve ϕ^{k-1}=F_{k-1}ϕ+F_{k-2} toplarsak gelir , birde F_{k-2}+F_{k-1}=F_k bunu kullanmak gerekir.