Tebrikler Metin Can, çözümünüz doğru. Çözümde sizinkinden az farklı olarak yaptığım kısımları açıklayabilirim.
Çözüm 2: Yine davetteki erkek, kadın sayılarına sırasıyla $e, k$ diyelim. Olasılık $\dfrac{e!}{(e+k)!} = \dfrac{1}{210}$ olacaktır. $(e+k)! = 210\cdot e!$ yazılır.
$\color{red}\bullet$ $k=1$ durumunda $(e+1)! = 210\cdot e! \implies e+1 = 210$. Buradan $e=209$ bulunur.
$\color{red}\bullet$ $k=2$ durumunda $(e+2)! = 210\cdot e! \implies (e+2)(e+1) = 210 = 15\cdot 14$. Buradan $e=13$ bulunur.
$\color{red}\bullet$ $k=3$ durumunda $(e+3)! = 210\cdot e! \implies (e+3)(e+2)(e+1) = 210 = 7\cdot 6 \cdot 5$. Buradan $e=4$ bulunur.
$\color{red}\bullet$ $k \geq 4$ durumunda $ (e+4)(e+3)(e+2)(e+1) \mid 210 $ olması gerekir. Öte yandan ardışık dört pozitif tam sayıdan biri $4$ ün katı, biri de $4$ e bölünmeyen bir çift sayı olacağından $ 8\mid (e+4)(e+3)(e+2)(e+1)$ olmalıdır. Fakat $8 \nmid 210$ olduğundan, bu tür durumlardan bir çözüm gelmez.
Böylece $e\in \{ 4, 13, 209\}$ değerleri vardır ve istenen toplam $\boxed{226}$ olur.
Not: Burada ben de en kolay $e=209$ çözümünün bulunacağını düşünmüştüm. Diğer çözümlerden birinin ıskalanması daha kolay olabilir gibi geldi bana da. Sorunun hangi kısmı daha çeldiricidir? Metin Can ile farklı görüşler belirttik. Bunun deneyini yapmadan doğru karar vermek zor görünüyor. Dersi sabote etmeyecek şekilde, bir öğretmen arkadaşımızdan sınıf ortamında bu soruyu klasik olarak/yani seçenekler vermeden öğrencilerine çözdürmelerini isteyebiliriz. Daha sonra bu problemi çoktan seçmeli bir test sorusu yapacak olsam, her durumda çeldiriciliği artırmak için, $(e) \text{ Hiçbiri} $ seçeneğini koyardım.