Gönderen Konu: Etiketleme  (Okunma sayısı 8757 defa)

Çevrimdışı geo

• Administrator
  • Geo-Maniac
Etiketleme
« : Ocak 03, 2015, 06:55:55 ös »
Forumdaki konuları etiketleme üzerine bayağı bir araştırma yaptım. "Tagging System For Topics" eklentisini foruma yükleyemedim.
Bundan dolayı harici etiketleme sistemlerini araştırdım. Çözümü diigo sitesinde buldum. Etiketleme işini, bir chrome eklentisiyle https://www.diigo.com/tools yapıyorum. Etiketlemek istediğim sayfada sağ tıklayıp "Diigo->Save->Etiketler->Save" yapıyorum. İşlem tamam.

Şimdilik birkaç yıla ait yarışma sorularını etiketledim: https://groups.diigo.com/group/geomania

Örneğin, etiketli sorular arasından "Lise 1. Aşama Sınav"larında "Üçgen Eşitsizliği" konusunda çıkmış olanları diigo'da bu şekilde arayabilirsiniz.

Forumdaki soruları etiketlemede yardımcı olabilecek arkadaşlar bana "e-mail" adreslerini iletirlerse diigo'daki geomania grubunda gerekli yetkilendirmeyi yapabilirim.

Yorum ve önerilerinizi beklemekteyim...

Diigo Kullanımı:

1. Etiketlemek istediğiniz sayfanın üst köşesindeki (Google Chrome'da) d harfine tıklayıp ya da sayfada sağ tıklayıp çıkan Diigo menüsünde Save diyoruz:

2. Burası önemli: Açılan penceredeki Share to a Group alanında geomaniayı seçiyoruz.

Bu seçimi unutursak tekrardan Edit işlemi yaparak da seçebiliriz; ama geomania seçilmedikçe söz konusu etiketlemeyi "geomania" grubu ile paylaşmamış olursunuz.

3. Sayfanın etiketlerini girme:
Sorunun sorulduğu sınav, yıl, genel soru tipi bunları her zaman etiketliyorum.
Bir etiket birden fazla kelime içeriyorsa kesinlikle iki ("") tırnak arasına alınmalı.
Siz yazdıkça Diigo önce girilen etiketlerden size önerilerde bulunacaktır. Onlardan birini seçmek harf hatası yapmamak ya da benzer iki etiket yaratmamak adına faydalı olacaktır.

Group Dictionary: Ön tanımlı etiketler. Bunlara tıklayarak, sorunun çıktığı sınav (Lise 1. Aşama, Lise TST vs.), genel soru tipi (Geometri, Kombinatorik, vs) seçiyoruz.
Recent Tags: Son kullandığınız etiketler. Ben etiketleme yaparken, örneğin bir 1. Aşama sınavı etiketlemesi yaparken, aynı soru tipindeki soruları peşpeşe etiketliyorum. Bu sayede Recent Tags alanında hep aynı değerler oluyor. Klavyeyle pek bir şey yazmadan tıklayarak işimi hallediyorum.

4. Etiketlenen bir sayfa bundan böyle aşağıdaki gibi görünecektir.

5. Birbirimizden bağımsız etiketleme yapabiliriz. Yine de daha etkili kullanım için yarışma soruları bölümünü paylaşarak etiketlemek daha iyi olur diye düşünmekteyim.
« Son Düzenleme: Ocak 03, 2015, 11:42:50 ös Gönderen: geo »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal