$X$ ve $Y$ noktalarından $\omega$ çemberine çizilen sözü edilen teğetlerin kesim noktasına $Z$, $AB$ ve $AC$'yi kestiği noktalara da sırasıyla $D$ ve $E$ diyelim. $AD \parallel EZ$ ve $AE \parallel DZ$ olduğundan $ADZE$ bir paralelkenardır. Ayrıca bir içteğet çembere de sahip olduğundan eşkenar dörtgendir. $I$ noktası içteğet çemberin ve dolayısıyla eşkenar dörtgenin merkezi olduğu için $A,I,Z$ doğrusal olur.
$\angle{AZX}=\angle{PAC}=\angle{PBC} \implies B,P,Z,X$ noktaları çemberseldir. Bu çemberden $\angle{ZBX}=\angle{ZPX}$
$\angle{AZY}=\angle{PAB}=\angle{PCB} \implies C,P,Z,Y$ noktaları çemberseldir. Bu çemberden $\angle{ZCY}=\angle{ZPY}$
Diğer taraftan $L,I,K$ noktaları $[AB],[AZ],[AC]$ doğru parçalarının orta noktaları olduğundan $LI \parallel BZ$, $KI \parallel CZ$ ve $LK \parallel BC$ dir. $KIL$ ve $CBZ$ üçgenlerinin kenarlarının paralelliğinden bu iki üçgenin benzer yani açılarının eşit olduğu sonucuna varırız.
Buradan da açı özellikleriyle $\angle{KIL}+\angle{YPX}=\angle{KIL}+\angle{ZPY}+\angle{ZPX}=\angle{KIL}+\angle{ZCY}+\angle{ZBX}=\angle{KIL}+\angle{IKL}+\angle{ILK}=180^{\circ}$ elde ederiz.
