Gönderen Konu: 2024 Tübitak Matematik Olimpiyatı 1. Aşama Sınavları Hakkında Sohbet  (Okunma sayısı 5356 defa)

Çevrimdışı Lokman Gökçe

• Lokman Gökçe
  • Administrator
  • Geo-Maniac
  • İstanbul
2024 Tübitak matematik olimpiyatı (lise-ortaokul) 1. aşama sınavları hakkında sohbet etmek isteyenler bu başlıkta yazabilirler :)

Uğraşınca çözebileceğim zorlukta olan soruları çözmeyi severim.

Çevrimdışı yusufardabaykal

• G.O Yeni Üye
  • *
Ben bu sene ilk kez katılım sağladım. 10 net gelmiş sonuç :-\. Hazırlık okudum bu sene şimdi 9'a geçiyorum. 3 kere daha katılma hakkım var anladığım kadarıyla.

Çevrimdışı diktendik

• G.O Bağımlı Üye
Evet 3 kez daha katılabiliyirsunuz. Taban nete dair ner bir bilgim yok ama 14 altı olduğuna eminim. Muhtemelen 12 falandır. Tavan yani en iyi net 24,5 olmuş.
« Son Düzenleme: Temmuz 06, 2024, 02:26:28 ös Gönderen: diktendik »

Çevrimdışı Hüseyin Yiğit EMEKÇİ

• Geo-Maniac
Sıralamalar da yazmadığından taban puan hakkında net bir bilgi edinmek zor. Ancak olimpiyat komitesi açıklarsa öğrenilebilir diye düşünüyorum.
''Uzman, çok dar bir alanda yapılabilecek tüm hataları yapmış kişidir.''   ~Niels Bohr

Çevrimdışı Lokman Gökçe

• Lokman Gökçe
  • Administrator
  • Geo-Maniac
  • İstanbul
Ynt: 2024 Tübitak Matematik Olimpiyatı 1. Aşama Sınavları Hakkında Sohbet
« Yanıtla #4 : Temmuz 07, 2024, 12:35:57 öö »
Merhaba,

2024 baraj netleri, ortaokulda 12 ve lisede 12,5 tir. Ayrıca lisede iptal edilen problemde herkese 1 puan verilmiştir.

Çevrimdışı emirhanys

• G.O Yeni Üye
  • *
Bende bu sene ilk defa katılım sağladım. Bence geçen yıllara göre daha zor bir sınavdı. Siz sınavın zorluğu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çevrimdışı Lokman Gökçe

• Lokman Gökçe
  • Administrator
  • Geo-Maniac
  • İstanbul
Genel anlamda net barajı 15'in altında kalan sınavları zorlu olarak değerlendiriyorum. 16-20 arasında kalırsa orta zorluk, 20 nin üzerinde olursa 'nispeten kolay' diye değerlendiririm. +20 netler gelecek şekilde sınavların olması öğrenci seçimlerini daha sağlıklı yapar. Kimin ne kadar bildiği daha iyi ortaya çıkar. Ayrıca öğrencilerin motivasyonunu da arttırır. 1. aşamada 32 soruda 12 net bazı riskleri barındırır, şans faktörü ile soru çözüp barajı geçme gibi. Önümüzdeki yıllarda buna daha fazla dikkat edilecektir diye umut ediyorum.

Çevrimdışı geo

• Administrator
  • Geo-Maniac
1997, 2013 ve bu yıllın geometrisi zordu. Geometri zor olunca netler düşüyor gibi.
Genelde baraj düşük olduğunda ertesi sene sınav daha kolay olmuş.
1997 ve 2013 yılındaki geometri soruları ince dokunuşlar gerektirirken bu senekiler daha çok AIME benzeri sorular olmuş. İşlem zorluğu, kalabalığı; zaman kaybına neden oluyor. Bu durumdan kaçınmak için, genel olarak hiçbir soruya 10 dakikadan fazla ayırmamak gerektiğini düşünüyorum.
Geometri açısından, şekli hızlı ve doğru çizmek önemli. Bunun için ufak bir karalama, taslak çizimden sonra doğru çizimi yapmakta fayda var. Üçgen çizim kurallarını özümsemek önemli. Örneğin  dış açıortayın hangi tarafa doğru çizilmesi gerektiği, yükseklik-açıortay-kenarortay çizimler, vs. Geogebra gibi araçlar kullanmak, orada temel çizim problemlerini çözmeye çalışmak, geometri sorularına sezgisel bakışınızı geliştirecek, daha tutarlı iddialar ortaya koymanızı sağlayacak.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal