İmkan varsa kampa katılmamak büyük hatadır. Tabii herkesin kendince bir özel durumu olabilir.
Lisede son senen olmadığı için, özümseyerek öğrenmen en doğrusu olacaktır.
Geometri, Sayılar Teorisi, Eşitsizlikler, Analiz, Kombinatorik (Soyut Matematik) bu alanlardan hangisinde en iyiysen bunu mükemmelleştirmeye çalışabilirsin.
Örneğin, geometride iyiysen,
Ptolemy, Simson Doğrusu, 9 Nokta Çemberi, Üçgenin Merkezleri, Geometrik Yer, Çizim Kuralları, Kuvvet Ekseni, Menelaus, Ceva gibi konuların detaylarına girebilirsin.
Kime ait bilmiyorum ama Türkçe bir pdf de var bu konuda.
Eşitsizliklerde aslında pek konu yok. 5-10 bilmen gereken eşitsizlik var; ama sonrası yetenek işi. Çok soru ve yetenek.
Sayılar Teorisinde $a^{\varphi (n)} \equiv 1 \pmod n$ gibi teoremlerin ispatlarını yapamasan da takip edecek hale gelmen gerekir. İlkel kök vs. gibi ileri konuları öğrenmende fayda var.
Soyut matematik biraz daha zor oluyor. Bizim sınavlarda graph teorisi ile ilgili sorular gelebiliyor. Uluslararası olimpiyatlarda daha az oluyor; ama bizde biraz daha fazla soruluyor.
İspatları takip edebilmek, eski olimpiyat sorularını kolaydan zora çözmeye çalışmak, çözemiyorsan anlamak, biraz çözüme bakıp sonrasını devam ettirebilmek gibi adımlarla ilerleyebilirsin.
İlköğretim 2. Aşama soruları, Antalya Matematik Olimpiyatı 2. Aşama, Genç Balkan, Lise 2. Aşama, Balkan Matematik Olimpiyatı, IMO 1,4, 2,5 nolu sorular, vs. şeklinde kolaydan zora gözüne kestirdiğin soruları çözebilirsin.
Genelde 2.5 soru yapmak madalya getirebilir. Çok iyi bir geometriciysen, biraz sayılar teorisi ya da eşitsizlik madalya getirebilir. Tabii bu kısa hedef. Bir konuda iyi ol, diğerlerini de zamanla artır gibi bir model bana uygun gibi geliyor.
Pathfinder for Olympiad Mathematics, 2017, Pearson.
Arthur Engel, Problem-Solving Strategies
https://sbelian.wordpress.com/turkce-yayinlar/Titu Andrescu Kitapları
Aops Forumları